APPS MOOVIT :Anda Tidak lagi Sesat di Bandar Asing ( Malay Version)

Author channel Tech HR Studio   1 нед. назад
10 views

0 Like   0 Dislike

[Interview tips] Episode 1 : Soalan 'Maut' Temuduga: 3 Jawapan Perlu Dielak Semasa Temuduga

Dah apply kerja banyak tempat tapi satu pun tak sangkut, kenapa eh? Apa yang tak kena masa jawab interview? Takpe, harini Team Maukerja akan kongsikan kepada korang bagaimana nak jawab soalan interview dengan bagus serta sebab kenapa jawapan korang tu betul atau tidak untuk fahaman korang agar boleh praktikkan masa interview akan datang. Good luck! Tonton video lain oleh MauKerja: https://www.youtube.com/channel/UCb884-KU01khp9iPzeV_Eeg SOCIAL MEDIA: Twitter: https://twitter.com/MauKerjaMY Instagram: https://instagram.com/MauKerja/ Facebook: https://www.facebook.com/MauKerja/ Snapchat: maukerja Video ini dihasilkan berdasarkan artikel ini: http://blog.maukerja.my/ingat-ni-6-soalan-maut-majikan-akan-tanya-masa-temuduga-cara-menjawabnya Jawatan Kosong | Kerja Kosong | Interview Tips | Jobs in Malaysia

Celcom Tipu Jual iPhone X + QNA !

iphone x mula dijual secara rasmi dimalaysia pada 24 nov 2017. seperti biasa aku cuba dapatkan seawal mungkin dan telah memilih celcom bluecube untuk dapatkan peranti ini. tetapi info yg diberi oleh celcom sendiri salah.

COCOS: PULAU AUSTRALIA, PENDUDUK MELAYU

Pada tahun 2007, warga Kepulauan Cocos (Keeling) diperkirakan berjumlah 596 orang. Populasi penduduk terbahagi dalam dua pulau antara bangsa Eropah kulit putih di Pulau West Island seramai 120 orang dan bangsa Melayu Cocos di Pulau Home Island yang berjumlah kurang lebih 500 orang. Bangsa Melayu Cocos dahulu berjumlah lebih banyak, tetapi sebahagian besar dari mereka beremigrasi ke Sabah, Malaysia pada tahun 1950-an; diperkirakan terdapat 4000 Melayu Cocos yang menetap di Sabah, 10 kali lipat dari jumlah yang masih tinggal di Cocos. Bahasa utama yang digunakan di kepulauan Cocos adalah bahasa Melayu Cocos dan Bahasa Inggeris. Majoriti penduduk pulau ini iaitu 60% adalah beragama Islam Sunni (sebahagian besar bangsa Melayu Cocos) dan 40% beragama Kristian (sebahagian besar bangsa Eropah kulit putih).

Nasi Kerabu Terbaik di Petaling Jaya // The Best Nasi Kerabu in Petaling Jaya

Minggu ini, hos Destinasi TV, Rhys William singgah ke Kafe Kesom, terletak di Aman Suria, Petaling Jaya untuk merasa sendiri Nasi Kerabu yang dimasak asli, menggunakan bunga telang dan rempah ratus yang dibawa dari Kelantan. Bersama beliau adalah Cassidy La Creme, seorang Youtuber dari Australia yang juga fasih berbahasa Melayu. This week, our host, Rhys William went to Kafe Kesom, located in Aman Suria, Petaling Jaya to taste the original Nasi Kerabu, which is infused with Clitoria Teratea and spices from Kelantan. With him is Cassidy La Creme, an Australian Youtuber who is also good in speaking Bahasa Melayu.

FILEM PENDEK "BACA"

Filem pendek yang dihasilkan oleh GX Production dan PSS SMK Pengkalan sempena dengan Pelancaran Program Nilam. Thanks guys. Credit songs : 1. Fesliyan Studio 2. Fix you (cover) - coldplay 3. Sexy and I know it - LMFAO 4. Bacalah - Wildan 5. Ayu - V.E 6. Membaca Gaya Wawasan - Artis Malaysia

[APLIKASI MOOVIT : APLIKASI YANG BAKAL MENJADI PENEMAN UNTUK ANDA MELANCONG DENGAN KENDERAAN AWAM]

Pernah ragu-ragu untuk menggunakan kenderaan awam sebab takut sesat?
Haa. Cuba tengok review aplikasi Moovit kami ini.

Check it out !

Comments for video:

Similar video