SUV Proton Boyue [Preview] Lebih canggih, Lebih Mengancam

Author channel Abang Viral   8 мес. назад
29,039 views

38 Like   20 Dislike

Geely Boyue Quick Review (New Proton SUV)

Reuploaded after some figures and facts were changed, thanks viewer Onederman 1997 for pointing it out

Cantik, pembangkang nak 'test drive' Boyue dulu

Suasana pameran kereta buatan China, Geely di perkarangan luar bangunan Parlimen hari ini 'diserbu' bukan sahaja wakil rakyat kerajaan, malah juga pembangkang. Pameran kereta jenis Boyue itu mendapat reaksi positif daripada ahli Parlimen pembangkang. Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata reka bentuk model kereta itu nampak menarik tetapi mahu memandu uji dahulu untuk mengetahui prestasi kenderaan. Bagi Ahli Parlimen Rasah, Teo Kok Seong, reka bentuk model Boyue wajar dipuji kerana menampilkan ciri-ciri teknologi terbaru dan yakin model kereta itu akan diminati ramai. Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar pula berpandangan walaupun rekaan kereta buatan China itu menarik, tetapi beliau masih menunggu harga yang ditawarkan Proton untuk orang ramai. Turut hadir ke tapak pameran itu adalah Ahli Parlimen Kuala Krai, Dr Mohd Hatta Ramli; Ahli Parlimen Temerloh, Nasrudin Hassan, dan Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Dr Khairuddin Aman Razali. Pameran kereta itu dibuka kepada orang ramai bermula hari ini hingga Khamis ini. Pada Jun lalu, Proton Holdings mengumumkan model Geely Boyue sejak usaha sama dengan Kumpulan Zhejiang Geely Holding Group (ZGH) pada Mei yang menyaksikan separuh daripada kepentingannya diambil alih gergasi otomobil China. Geely Boyue buatan China akan dipasang di kilang Proton di Tanjung Malim, dan menurut beberapa laporan, ia bakal dinamakan sebagai Proton Bayu. SUV 5-seater itu berukuran menyerupai Honda CR-V. Di China, ia ditawarkan dengan enjin 1.8 dan 2.4 liter. Proton-Geely menyasarkan untuk mengeluarkan 280,000 kereta bagi pasaran China-Asia Tenggara.

揭秘全球10大最省油的SUV 90%老百姓买的起

省油,是永远离不开的一个大话题,那么选一辆省油的车非常关键,可什么车省油呢?本期就为您推荐由美国权威机构《消费者报告》评选出的十大省油SUV,不妨参考一下。

Terbaik Cara Manager Bank Handle Customer Perangai Macam Ni

Zotye Yun 100 EV 2016, 2017 launched on the China car market Hybrid and electric vehicle

Zotye Yun 100 EV 2016, 2017 launched on the China car market The Zotye Yun 100 EV has been launched in China. The Yun 100 EV is an electric vehicle based on the Zotye Z100 petrol powered mini car. Yun (云) means cloud, and that is to express green. The official English name is ‘Cloud 100’. Price is 158.900 yuan without subsidies and 48.900 yuan with all central and local green-car subsidies included. The enormous difference shows once more how serious China is about promoting electric cars. The dash doesn’t look as funky as the exterior. Lots of cheap plastics, but the TFT touch screen is huge. Power comes from an electric motor with 24hp and 120nm, fed by electricity provided by a 17.76kWh lithium battery. Top speed is 85 kilometers per hour and range is 150 kilometer. A full charge on 220V takes 6 to 8 hours, or 1 hour for 80% battery on a 380V fast charger. Zotye is working on a new variant of the Yun 100 that will have a range of 300 kilometer, but when it comes to the market is yet unknown. The only ‘dial’ in the instrument binnacle. It will do the job but it looks very electric-motorcycle. #cars #auto #moto

Follow us : http://www.facebook.com/Abangviralofficial

Please Like, Subscribe & Share

-------------------------------------------------------------------------------

Hari ini, beberapa gambar yang dikatakan sebagai Proton Geely Boyue SUV; SUV pertama dari Proton, tersebar di internet.

Rasanya, sebelum ini pun banyak gambar-gambar yang dikatakan SUV terbabit sudah tersebar, namun bagaimana pula dengan bahagian dalam kereta terbabit.

Kita bernasib baik kerana satu video yang dimuat naik di Youtube memaparkan betapa mengancamnya bahagian dalam SUV tersebut. Video tersebut dimuat naik oleh satu akaun yang bernama meninobytes entertainment.

Pandangan dari sudut penumpang belakang memperlihatkan kenderaan itu dilengkapi dengan pendingin hawa di tengah. Tempat duduk pula disaluti dengan getah ataupun kulit yang berwarna emas.

Video itu juga memperlihatkan bahagian bonet itu yang kelihatan agak luas sehingga boleh menempatkan dua atau tiga baris beg. Wow.

Selain itu video terbabit juga sempat merakam bahagian depan kereta itu. Adakah ia bakal didatangkan dengan meter elektronik?

Pada minit ke 1.25, dapat kelihatan seorang lelaki yang memakai baju Proton menyebut 'Proton Boleh' meningkatkan lagi keyakinan bahawa fotaj itu benar-benar memaparkan SUV proton itu.

Comments for video:

Similar video